Politic

DOC | Maia Sandu a semnat decretul: Rodica Antoci, suspendată din funcția de președintă a ANI

Rodica Antoci a fost suspendată din funcția de președintă a Autorității Naționale de Integritate (ANI). Decretul a fost semnat de președinta țării Maia Sandu și publicat pe 24 martie, potrivit newsmaker.md

Potrivit documentului, decizia privind suspendarea din funcția a Rodicăi Antoci se bazează pe Hotărârea Consiliului de integritate, din 18 martie. Atunci, Antoci spunea că, în cazul în care va fi suspendată din funcție, „își va demonstra nevinovăția în fața instanței de judecată”.

În perioada suspendării, toate atribuțiile președintelui ANI vor fi exercitate de către vicepreședintele Autorității, Lilian Chișca.

Pe 27 ianuarie, procurorii Anticorupție au anunțat că Rodica Antoci este suspectată de depășirea atribuțiilor de serviciu și provocarea unui prejudiciu material în valoare totală de 126 570 lei. Ea ar fi achitat servicii în valoare de 29 570 lei pentru lucrări de vopsire a automobilelor deși contractul încheiat între ANI și agentul economic nu includea astfel de servicii, iar în alt caz, împreună cu o angajată, ar fi contractat un agent economic de la care au cumpărat 7 uși în valoare de 97 000 lei. Antoci susține că nu a încălcat legea.

Rodica Antoci a fost numită în funcția de președintă a ANI în 2018. Mandatul acesteia urma să expire la sfârșitul anului curent. Conform legii, ea nu mai putea pretinde la un alt mandat.

Related Articles

Back to top button