Social

(FOTO) Azerbaidjanul a trimis Ucrainei un avion cu ajutor umanitar sub formă de medicamente şi material medical în valoare de 5 milioane de euro și oferă compustibil gratis pentru ambulanțe și pompieri

Azerbaidjanul a trimis Ucrainei un avion cu ajutor umanitar sub formă de medicamente şi material medical în valoare de 5 milioane de euro şi i-a oferit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski combustibil gratis de la benzinăriile pe care le deţine în această ţară, informează sâmbătă EFE, potrivit agerpres.ro

Liderul ucrainean a anunţat sâmbătă într-un mesaj video că Azerbaidjanul va ajuta Ucraina deoarece rezervele ucrainene de petrol şi produse derivate sunt reduse.

Benzinăriile filialei ucrainene a Companiei Petroliere de Stat a Azerbaidjanului (SOCAR) vor alimenta gratis ambulanţele şi autospecialele pompierilor.

„SOCAR Energia Ucraina, animată de principiile umanismului, va susţine ambulanţele şi maşinile pompierilor din Ucraina cu combustibil gratuit”, a declarat pentru EFE adjunctul vicepreşedintelui SOCAR, Ibrahim Ahmedov.

SOCAR deţine 60 de benzinării în Ucraina.

Un avion al companiei azere Silk Way Airlines a decolat sâmbătă din Baku către oraşul Rzeszow, din Polonia, având la bord ajutor umanitar azer, care va fi predat Ucrainei pe cale terestră, a declarat pentru EFE o sursă din guvernul azer. AGERPRES/(AS – autor: Gabriela Ionescu, editor online: Andreea Preda)


Related Articles

Back to top button