Politic

(FOTO) Ex-deputata Violeta Ivanov, cercetată pentru îmbogățire ilicită, rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile

Ex-deputata Violeta Ivanov, reținută în dosarul celor 13 foști deputați transfugi și cercetată pentru îmbogățire ilicită, rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. O decizie în acest sens a fost adoptată de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, la 18 februarie curent.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale (PG) ne-a comunicat că Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu în privința fostei deputate Violeta Ivanov cu încă 30 de zile.

La 22 februarie, responsabilii din cadrul Procuraturii Anticorupție au venit cu anumite precizări referitor la informațiile apărute în spațiul public, cu privire la pretinse încălcări a obligațiilor stabilite în procesul de executare a mandatului de arest la domiciliu, aplicat în privința ex-deputatei Violeta Ivanov.


Procurorii anticorupție au declarat că ex-deputata nu a încălcat regimul de arest la domiciliu și nu este ea persoana despre care au apărut informații în spațiul public precum că ar fi fost surprinsă la Centrul multifuncțional Chișinău din sectorul Ciocana al Capitalei.

La 10 februarie curent, fosta deputata Violeta Ivanov a fost plasată din arest în izolator în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Asta după ce atunci, magistrații CA Chișinău au schimbat măsura preventivă de arest emisă anterior de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

La 4 februarie curent, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a emis mandat de arestare pentru o perioadă de 20 de zile în izolatorul CNA pe numele fostei deputate care este cercetată, împreună cu alți 12 ex-deputați, pentru îmbogățire ilicită.


La 2 februarie, procurorii anticorupție au efectuat mai multe percheziții la 13 ex-deputați, vizați în cadrul unor cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

Related Articles

Back to top button