Actualitate

Gavrilița reclamă un ATAC CONCERTAT al celor care vor să DESTABILIZEZE Moldova: „Corupții și hoții s-au COALIZAT…”.

Corupții și hoții din R. Moldova au fost încolțiți de organele de drept și din acest motiv pe fonul crizei energetice și sanitare. Din acest motiv, forțele distructive alimenteaz potrivit cărora urmează o criză guvernamentală, care se va solda cu demiterea unor ministri. Totodată, unele partide de opoziție intră în acest joc și încearcă pe toate căile să profite situația dificilă în care se află R. Moldova, transmite ziarulnational.md


Totodată, unele partide de opoziție intră în acest joc și încearcă pe toate căile să profite situația dificilă în care se află R. Moldova. Potrivit prim-ministrei, opoziția parlamentară și extraparlamentară procedează rușinos și obțină dividende politice pe seama sănătății cetățenilor R. Moldova. „Rolul opoziției este să monitorizeze activitatea puterii, însă ar trebui să facă asta într-un constructiv și având în vedere interesul național. Aici este vorba despre toți cetățenii R. M ar fi bine să nu folosim această situație dificilă pentru dividende politice.

Situație cu gazele o vom avea și pe 20 februarie. Trebuie să ne asigurăm cum sunt făcute să fie furnizat gazul natural. Ce facem pe 20 martie? Ca să ieșim cu bine din această criz această iarnă, trebuie să avem niște pârghii pe care ni le permită starea de urgență în do energetic. O asemenea stare de urgență am avut în octombrie 2021 și nu am abuzat de instrument. E nevoie de luat anumite decizii privind tariful, compensațiile acordate cetățeni.


Evident că opoziția are dreptul să conteste, dar noi vom continua să lucrăm mai departe să aibă acces la gaz și să le fie cald în continuare”, a declarat astăzi premierul Natalia Ga emisiune de la „Radio Moldova”. Șefa Guvernului s-a referit și la solicitarea opoziției de a-l demite pe vicepremierul Andre deoarece nu ar fi negociat un contract avantajos pentru R. Moldova, iar tariful la gaze a până la 647 de dolari pentru mia de metri cubi în luna ianuarie. „În ultimele șase luni au fost solicitări de demitere a tuturor miniștrilor, dar și a Guvernul corpore.

Se tot promovează zvonuri, potrivit cărora ba un ministru, ba alt ministru e pe c demis. Eu îmi doresc ca toți să-și suflece mânecile, să se pună pe treabă, să lucreze în in cetățenilor. O eventuală instabilitate guvernamentală este în avantajul celor care vor să d R. Moldova, este benefică doar pentru cei care văd că noi ducem o luptă reală cu corupți.


Evident că ei s-au coalizat cu toții și încearcă să creeze această stare de anxietate, de ne de instabilitate. Eu cred că în această situație, cu aceste crize, trebuie să ieșim din aceas să-i ajutăm pe cetățeni, în contextul creșterii prețurilor, creșterii tarifelor la energia electr că fiecare simte în buzunarul lui această schimbare. Nu trebuie să ne jucăm de-a demite miniștrilor”, a adăugat prim-ministra.

Natalia Gavrilița s-a referit și la propunerea unor aleși locali din Găgăuzia de a negocia d „Gazprom” un contract de furnizare a gazelor naturale. „Este o chestie imposibilă. Nu știu dacă cetățenii știu, dar de luni de zile Adunarea Popul poate alege conducerea și se poate ajunge la alegeri anticipate. Ei nu se pot înțelege cin în poziția de vârf… Între timp, au găsit de cuviință să vină cu astfel de idei. Este o idee nu merită să fie discutată”, a conchis prim-ministra Gavrilița.

Related Articles

Back to top button