Politic

Maia Sandu: Acum avem toate instrumentele pentru a începe marea curățare

Preşedintele Maia Sandu a spus că, după victoria PAS la alegerile parlamentare anticipate are „toate instrumentele pentru a începe marea curăţare în economie, viaţa socială şi politică”.

Potrivit Infotag, preşedintele a spus despre acest lucru într-un interviu acordat Euronews.

„Este vorba despre eliminarea judecătorilor corupţi şi a procurorilor corupţi din sistem, pentru a curăţa şi alte instituţii, pentru a le face independente de influenţa diferitor grupuri de corupţie, care de foarte mult timp fură banii statului.

Vrem cu adevărat să simplificăm procedurile de confiscare a bunurilor ilegale şi de recuperare a bunurilor care au fost furate de la stat”, a spus Sandu.

De asemenea, preşedinta şi echipa ei intenţionează să se concentreze asupra consolidării sociale.

„Consolidarea societăţii este o provocare pentru noi. Ne confruntăm cu probleme grave şi le putem depăşi dacă ne unim. Ştiu că fiecare cetăţean cinstit al Moldovei, indiferent de preferinţele sale politice, vrea să trăiască într-o ţară în care statul are grijă de el, unde statul are instituţii puternice care protejează cetăţenii şi creează oportunităţi economice, astfel încât să poată câştiga bani acasă. Există multe lucruri care pot uni societatea noastră şi vom lucra asupra acestor probleme”, a spus Sandu.

Articole similare

Back to top button