Actualitate

Mark Zuckerberg a pierdut 7 miliarde de dolari in doar cateva ore

Averea lui Mark Zuckerberg a scazut cu aproape 7 miliarde de dolari in cateva ore, miliardarul coborand o pozitie in clasamentul celor mai bogati oameni, intocmit de Bloomberg, pe locul cinci, dupa Bill Gates. Caderea vine dupa acuzatiile unei avertizoare de integritate si pana celor trei mari platforme detinute de Facebook.

O vanzare in masa de actiuni ale gigantului digital a scazut pretul acestora cu aproximativ 5% luni, fapt ce s-a alaturat unei scaderi de aproape 15% de la mijlocul lunii septembrie, transmite Bloomberg.

Averea lui Zuckerberg a scazut la 120,9 miliarde de dolari, mai mica decat cea a lui Bill Gates, potrivit Indexului Bloomberg al Miliardarilor. El a pierdut din 13 septembrie pana acum aproximativ 19 miliarde de dolari, de la aproape cei 140 de miliarde de dolari pe care ii detinea.

Pe 13 septembrie, Wall Street Journal a inceput sa publice o serie de articole bazate pe documente interne ce arata ca Facebook stia despre diverse probleme ale produselor sale – precum Instagram dauneaza sanatatii mentale a adolescentelor si dezinformarea privind revolta de pe 6 ianuarie de la Capitoliul din Washington – in vreme ce public minimiza impactul acestora.

Informatiile au atras atentia oficialilor guvernamentali iar luni un fost manager din companie a prezentat chiar ea problemele.

Facebook a raspuns prin sublinierea faptului ca problemele cu care se confrunta produsele, inclusiv polarizarea politica, sunt complexe si nu sunt provocate doar de tehnologie. „Cred ca le da oamenilor comfortul sa se gandeasca ca trebuie sa existe o explicatie tehnologica sau tehnica pentru problema polarizarii politice din SUA”, a precizat, pentru CNN, Nick Clegg, vicepresedintele Facebook pentru afaceri globale.

Articole similare

Back to top button