Actualitate

Șefa serviciului de presă al MAI, după ce a fost retrogradată din funcție în baza unui ordin al ministrului Voicu: Au mers pe calea mai puțin legală, crezând că mă vor intimida

Șefa serviciului de presă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Alina Zbancă, susține că a fost retrogradată din funcție conform unui ordin emis de către ministrul în exercițiu al MAI, Pavel Voicu, în baza unor anchete de serviciu inițiate cu privire la activitatea ei. Aceasta explică că la baza ordinului au stat defapt alte criterii, și nicidecum cele profesionale. Mai mult ca atât, aceasta spune că a fost intimidată de actuala conducere a MAI pentru a demisiona din funcție. În context, comunicatoarea din cadrul MAI anunță că îl voi contesta în judecată respectivul ordin, transmite galben.md cu referire la tv8.md

„Este o acțiune de intimidare care se întâmplă în interiorul ministerului, totul a pornit de la indicațiile ministrului MAI, Pavel Voicu, care a decis că nu mai are nevoie de oameni ca mine, sunt mai mulți colegi de la noi, nu doar din comunicare, dar și șefi de subdiviziuni, specialiști din alte domenii, cu care luptă actualmente pentru că nu sunt comozi, pentru că nu împărtășesc aceeași opinie, inclusiv politică, cu ei. Pentru că au avut de fiecare dată opinia proprie și un punct de vedere pe care nu l-au acceptat în perioada guvernării respective și în perioada pe când Voicu este ministru de interne. Aceste acțiuni au durat ceva timp, timp în care au făcut mai multe anchete în cadrul SPIA, anchete de serviciu pe disciplină, au scos diferite notificări, intrări, ieșiri din curte, pretinse întârzieri, chestii pe care eu merg să le contestez în instanța de judecată. Altceva ei nu au găsit și au inventat tot felul de problemuțe, care nicidecum nu trebuie să facă să retrogradeze un om cu un statut ca al meu la MAI, mai ales că am deținut și funcția de consilier al ministrului”, a declarat Alina Zbancă pentru tv8.md.

Comunicatoarea din cadrul MAI susține că va ataca în instanța de judecată ordinul emis de Pavel Voicu, ministrul Afacerilor Interne, doarece acesta a fost emis pe criterii politice, și nu pe criteri profesionale. Zbancă menționează că nu îi este frică să piardă această funcție, iar în situația ei se află și alți agajați din cadrul MAI.

„Au mers pe calea aceasta mai puțin legală crezând că mă vor intimida și eu am să plec în perioada acestor anchete. (…) Ministrul Voicu nu a mai comunicat de luni întregi cu mine, la mesaje nu a reacționat și în momentul în care a venit cu acest ordin în care m-a retrogradat din funcție eu am decis să vorbesc, pentru că nu este doar opinia mea, dar este opinia a sute de oameni care în aceste momente trăiesc istorii similare cu a mea. Am fost retrogradată la o funcție mai mică, cu un salariu mai mic, într-o subdiviziune a MAI. Nu îmi este frică să pierd această funcție, pentru că nu este despre asta, nu vreau să mă răzbun pe ei și nici să mă victimizez, dar vreau în continuare să ies și să vorbesc despre aceste probleme pentru că îmi este frică de soarta oamenilor profesioniști din acest minister în care statul a investit, care au o carieră de ani de zile și care acum sunt fugăriți pe drumuri pentru că nu sunt comozi politicului”, a declarat Zbancă.

Articole similare

Back to top button