Actualitate

Trei vameși și doi polițiști de frontieră, reținuți, în urma perchezițiilor de la vama Leușeni, într-un dosar de corupție

Trei angajați ai Serviciului Vamal (SV) și doi polițiști de frontieră au fost reținuți marți, 8 februarie, în urma perchezițiilor efectuate de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, ofițerii Direcției inspecție efectiv a IGPF și angajații Serviciului Vamal, la Punctul de Trecere a Frontierei de stat Leușeni, potrivit zdg.md

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Raisa Novițchi, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră.


Potrivit PA, perchezițiile au fost efectuate în cadrul investigării faptelor de corupție comise de către unii vameși și polițiști de frontieră din Republica Moldova.

În cadrul măsurilor speciale de investigații efectuate au fost stabilite scheme de obținere ilicită a mijloacelor bănești.

Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, ofițerii Direcției inspecție efectiv a IGPF și angajații Serviciului Vamal, au descins cu percheziții la Punctul de Trecere a Frontierei de stat Leușeni.


Potrivit PA, perchezițiile sunt efectuate în cadrul investigării faptelor de corupție comise de către unii vameși și polițiști de frontieră din Republica Moldova.

Poliția de Frontieră anunță că, în cadrul măsurilor speciale de investigații efectuate, au fost stabilite scheme de obținere ilicită a mijloacelor bănești și au fost documentați mai mulți angajați din cadrul Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal, care au comis acte de corupere.

Related Articles

Back to top button