Actualitate

UE recunoaște certificatele de vaccinare anti-COVID, eliberate în Republica Moldova

Uniunea Europeană a anunțat că începând cu ziua de marți, 16 noiembrie, certificatele de vaccinare anti-COVID-19, eliberate în Republica Moldova vor fi recunoscute în uniune. Această măsură va face călătoriile cetățenilor moldoveni vaccinați mai ușoare, având în vedere creșterea numărului de țări care impun obligativitatea certificatului la intrare, scrie agora.md

Măsura a fost anunțată luni la Bruxelles de comisarul european pentru extindere, Oliver Varhelyi, înainte de începerea reuniunii miniștrilor afacerilor externe din UE.

De rând cu recunoașterea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 emise de Republica Moldova, au fost recunoscute și cele emise de Serbia și Georgia.

„Astăzi avem câteva vești bune care apar când vine vorba de combaterea crizei COVID-19, pentru că astăzi vom avea decizia de echivalare a certificatelor COVID-19 pentru Moldova, Georgia și Serbia, ceea ce înseamnă că pentru acești cetățeni, călătoriile vor fi mult mai ușoare, dar și pentru cetățenii europeni care vor să călătorească în aceste țări”, a declarat Varhelyi.

Articole similare

Back to top button