Actualitate

ULTIMA ORĂ // Maia Sandu va participa la Forumul Economic Mondial

Președintele Maia Sandu va efectua o vizită săptămâna viitoare în Elveția, unde va participa la Forumul Economic Mondial de la Davos. Întâlnirea anuală reunește lideri politici, ai societății civile și ai mediului afacerilor din toate colțurile lumii.

Reuniunea din acest an va avea loc în perioada 16-20 ianuarie în cunoscuta stațiune montană și va avea drept temă ”Cooperarea într-o Lume Fragmentată”.

La eveniment vor participa 2.700 de lideri din 130 de țări, inclusiv 52 de șefi de stat și de guvern, 56 de miniştri de finanţe, 19 guvernatori de bănci centrale, 35 de miniştri de externe, 30 de miniştri ai comerţului, 39 de şefi ai organizaţiilor internaţionale, inclusiv cei ai FMI şi OMC.

Davos va găzdui şi cea mai substanţială participare a reprezentanţilor mediului de afaceri consemnată până în prezent la acest forum, în total circa 1.500, dintre care aproximativ 600 de directori executivi, organizatorii ţinând să evidenţieze că acum în rândul acestora va fi şi cel mai mare număr de femei.

”Vedem că multiplele forțe politice, economice și sociale creează o fragmentare sporită la nivel global și național.

Pentru a aborda cauzele fundamentale ale acestei erodări a încrederii, trebuie să consolidăm cooperarea dintre autorități și domeniul afacerilor, creând condițiile pentru o redresare puternică și durabilă.

În același timp, trebuie să se recunoască faptul că dezvoltarea economică trebuie făcută mai rezistentă, mai durabilă și nimeni nu ar trebui lăsat în urmă”, a declarat Klaus Schwab, fondator și președinte executiv al Forumului Economic Mondial.

Programul celei de-a 53-a reuniuni anuale se concentrează pe soluții și cooperarea public-privată pentru a aborda cele mai urgente provocări ale lumii.

Acest lucru îi încurajează pe liderii mondiali să lucreze împreună pe problemele interconectate ale energiei, climei și naturii; investiții, comerț și infrastructură; tehnologii de frontieră și rezistență în industrie; locuri de muncă, competențe, mobilitate socială și sănătate; și cooperarea geopolitică într-o lume multipolară.

Un accent deosebit se va pune pe genul și diversitatea geografică în toate sesiunile.

Related Articles

Back to top button