Politic

(video) ULTIMĂ ORĂ! Guvernul va cere Parlamentului instituirea STARII DE URGENTA in contextul atacurilor asupra teritoriilor din Ucraina

Maia Sandu anuta ca in cadrul sedintei CSS s-a convenit ca Guvernul sa ceara Parlamentului instituirea starii de urgenta in contextul izbucnirii razboiului dintre Rusia si Ucraina.

*Stire in curs de actualizare.

Totodata, sefa statului anunta ca Comisia Nationala pentru Situatii Exceptionale se va intruni pentru a intreprinde masuri privind gestionarea crizei.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: ,,Am stabilit ca Guvernul va cere Parlamentului sa declare stare de urgenta. Tot astazi va fi convocata sedinta Comisiei Situatiei Exceptionale, pentru a intreprinde un sir de actiuni necesare pentru gestionarea acestei crize. Am dispus intensificarea eforturilor de patrulare ale subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne. Solicit cetatenilor care se afla in vizita sau sedere in Ucraina sa se intoarca acasa. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise. Mai multe curse cu destinatia Ucraina au aterizat astazi la Chisinau, vom avea grija de acesti oameni. Instalam deja centre de triere, suntem pregatiti sa acomodam cateva zeci de mii de oameni. Avem pregatite mai multe scenarii in cazul in care vom avea mai multi refugiati. Fac apel catre autoritatile administratiei publice locale sa conlucreze cu autoritatile centrale. Toate institutiile statului sunt in stare de alerta, functioneaza doar un centru de gestionare a crizei.”


Related Articles

Back to top button