Actualitate

(VIDEO) Viceprim-ministrul Andrei Spînu, după ședința CSE: „Anunțăm stare de alertă în sectorul de gaze naturale”

Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, anunță deciziile luate în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) pe marginea situației din sectorul energetic.

În al doilea rând, a fost adoptată decizia cu privire la eliberarea și folosirea păcurii din contul rezervelor care sunt, astfel încât să reducem consumul de gaze la „Termoelectrica”. Folosirea păcurii a început de astăzi și va fi folosită în zilele următoare. Menționez că rezervele actuale permit furnizarea agentului termic și generarea de energie electrica pe o perioadă care nu va afecta nici într-un fel situația pe acest segment. Vorbim de cel puțin o lună și respectiv nu există careva riscuri ca „Termoelectrica” să nu ofere aceste servicii pe care le-am menționat mai sus.

În al treilea rând, a fost luată decizia de a impune obligația de serviciu public către Energocom în vederea achiziționării de gaze naturale de pe piețele din Ucraina și România. Adică, Energocom să înceapă procedura cât mai curând. Să discute, să negocieze și să găsească soluții alternative de livrare a gazelor pentru țara noastră pentru luna octombrie și pentru viitoarele luni”, a declarat Spînu.

Articole similare

Back to top button