Actualitate

VIDEO | Zăpadă de trei metri înălţime pe Transalpina, cel mai înalt drum din România

Lucrătorii care deszăpezesc Transalpina se confruntă cu un strat de zăpadă cu o înălţime de aproximativ trei metri, motiv pentru care se înaintează cu dificultate, transmite Galben.md cu referire la adevarul.ro.

Aproape patru kilometri de drum între Rânca şi pasul Urdele, acolo unde Transalpina atinge cea mai mare înălţime, de 2.145 de metri, au fost curăţaţi după aproximativ o săptămână de la începerea acţiunii de deszăpezire.

„Utilajele de deszăpezire care vin dinspre Rânca se află la kilometrul 38, ceea ce înseamnă cu au reuşit să parcurgă o distanţă de aproximativ patru kilometri din Rânca, de unde se închide drumul.

Se înaintează greu. Zăpada depăşeşte înălţimea unui încărcător frontal, care este de 3 metri. Astăzi a fost şi ceaţă, ceea ce a crescut gradul de pericol, pentru că lucrătorii nu au o vizibilitate bună să acţioneze“, a transmis Cristi Tudor, reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.

„Facem tot posibilul să deschidem drumul cât mai repede“ Lucrătorii de la Drumurile Naţionale acţionează cu încărcătoare frontale şi autofreze.

„Se lucrează lui facem tot posilbilul să deschidem drumul cât mai repede“, a spus Cristi Tudor.

https://youtu.be/NgzcHRAGuKc

Related Articles

Back to top button